Beneficiile prunelor uscate în sezonul rece
Unul din marile beneficii ale prunelor uscate este că sporesc capacitatea organismului de a face față la agresiunea virușilor specifici perioadei reci a anului. Prin procesul de deshidratare, prunele uscate, nu pierd din conținutul de vitamine și minerale. Doua-trei prune uscate pe zi sunt suficiente pentru a menține la cote ridicate imunitatea organismului.
Prunele uscate depășesc conținutul de antioxidanți al fructelor de padure, prin conținutul înalt de fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele A, B si C, iar antioxidanții protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative și oncologice.
Prunele uscate fac parte din categoria fructelor care pot fi consumate oricând, potrivindu-se atât în mancaruri sărate cât și deserturi, dar, in primul rand, sunt foarte sanatoase.
Prunele uscate sunt perfecte la micul dejun. Combinate cu lactate degresate și cereale integrale aduc întreaga cantitate de energie necesară organismului. Sunt gustarea ideală între mese și sunt cap de listă în seria snacks-urilor inteligente.
Trebuie spus că toate aceste calități se regăsesc exclusiv în prunele uscate natural, în timp ce prunele afumate își pierd cea mai mare parte din proprietăți.