Blog

Beneficiile prunelor uscate asupra tenului

Sănătatea tenului nostru începe cu alimentele pe care le consumăm zilnic. Pielea tânără și fermă se menține prin consumul constant de vitamine, minerale și antioxidanți ce se regăsesc din belșug în prunele uscate. Înainte de a arunca banii în vânt pe produse scumpe și greu de găsit, căutați bine ce [...]

Read more...
dryco beneficii inima

Beneficiile prunelor uscate asupra inimii

Prunele uscate contribuie la buna funcționare a inimii. Iată de ce e bine să le consumi! Prunele uscate, pe lângă gustul dulce și conținut mic de calorii, conțin fitonutrienți și antioxidanți care neutralizează radicalii liberi ai oxigenului din celulele noastre. Anume prunele uscate conțin beta caroten – substanță care stopează răul făcut [...]

Read more...
sistem osos - dryco

Ai grijă de sănătatea sistemului tău osos

Sistemul osos este adevăratul suport al corpului nostru, de aceea necesită o grijă permanentă. Știm bine că anume compoziția acestuia este cea care influiențează sănătatea lui. De mici ni se spune că trebuie să mâncăm lactate ca să avem oase și dinți puternici, dar ce facem când suntem mari și [...]

Read more...
digestie - dryco

Prunele uscate – prietenele digestiei sănătoase

Prunele uscate sunt cunoscute pentru proprietățile lor deosebite pentru digestie. Sunt pline de fibre care au rolul de a curăța întregul tract digestiv, ținând departe constipația care apare din cauza sedentarismului sau ca efect advers a unor medicamente. Consumul zilnic de prune uscate este de 5-7 bucăți care conțin aproape jumătate [...]

Read more...
prunes benefits

Beneficiile prunelor uscate

Prunele au multe oligoelemente utile care au un efect benefic asupra organismului. – Prunele sunt bogate într-un grup întreg de vitamine – A, B, E și C, care întăresc sistemul imunitar. Normalizează activitatea stomacului și a sistemului cardiovascular. De exemplu, Korotinoizii sunt responsabili de vedere. Minerale – potasiu, calciu, sodiu, [...]

Read more...

Istoria Prunelor Uscate

Istoria prunelor uscate începe în secolul 6 î.Hr., când egiptenii au observat că unele fructe la soare nu se deteriorează, ci pur și simplu se usucă. Și în timp ce își păstrează gustul și calitățile valoroase. Pruna a fost unul dintre primele fructe care au fost uscate. În cele mai [...]

Read more...